• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 24, 2019, 04:05:15 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - AlexAllex

1
Mobilitate / Infrastructura de transport din zona
Martie 30, 2019, 07:15:20 a.m.
Azi a fost lansata licitatia:

Elaborare Studiu de fezabilitate pentru Drum Expres Bacau - Piatra Neamt

ANUNT DE PARTICIPARE NR. CN1010339 / 30.03.2019

AUTORITATEA CONTRACTANTA : COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A.

Valoarea estimata a procedurii: 15.766.517,20 RON

Data limita depunere oferta: 15.05.2019, ora 15:00
2
Bacau cafe / Sa facem Bacaul cu adevarat european
Ianuarie 26, 2019, 01:25:00 p.m.
Este Bacaul un oras/judet cu adevarat la standard european? Ce ii lipseste? Unde se poate umbla la imbunatatiri?

Aici este locul unde putem veni cu solutii, propuneri ce ar ajuta la imbunatatirea calitatii traiului in Bacau. Liber la discutii atata vreme cat se pastreaza un dialog civilizat si productiv. Si binenteles atata vreme cat se respecta si regulamentul. Celor mai bune idei, care merita dezbatute in detaliu, vor beneficia de topic separat.

Mult succes!
3
Bacaul in imagini / Imagini live din Bacau
Septembrie 29, 2018, 12:39:12 p.m.
Piata centrala -> click
Centru -> click
Centru Onesti -> click
4
Am gasit asta la coada lacului (Lacul Bacau). A fost cineva? Cum e?

5
(to be edited)
6
Romania / Infrastructura rutiera
Iulie 30, 2018, 06:03:39 p.m.
Evolutia in timp a retelei de autostrazi in Romania

7
Caravana Zilele Filmului Românesc Bacău - link eveniment

Caravana Zilele Filmului Românesc ajunge pentru prima dată în Bacău! Asociația Ingenious Drama promovează în continuare cinematografia în rândul tinerilor şi pasionaţilor de film românesc. Iniţiativa noastră e direcţionată spre a semnala necesitatea redeschiderii Cinematografului Central din Bacău și pentru a susţine industria cinematografică din România, dar şi pentru a oferi pasionaţilor de cinematografie o alternativă în privinţa filmelor româneşti, capodopere premiate la festivaluri internaţionale.

Proiecțile care vor fi difuzate în cele 3 zile în Parcul Catedralei sunt:

◉ Vineri 29, Iunie
» FOTBAL INFINIT «
Scenariul și regia : Corneliu Porumboiu
Durata : 70 minute
An : 2018

◉ Sambata, 30 Iunie
» AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR, 2009 «
Scenariul: Cristian Mungiu. Regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan
Mărculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu
Festivalul de la Cannes 2009, Selecție oficială Un Certain Regard

◉ Duminica, 1 Iulie
» 6,9 PE SCARA RICHTER «
Scenariul și regia: Nae Caranfil
Durata: 117 min
An: 2017

◉◉◉ Intrarea la proiectii este gratuita.◉◉◉

Proiect organizat de casa de distribuţie Voodoo Films și Asociația
Cinemascop în parteneriat cu Asociația Ingenious Drama.

8
Turism si timp liber / Piano Jazz Festival
Iunie 08, 2018, 09:18:09 p.m.
Piano Jazz Festival - link eveniment

Pe 15, 16,17 iunie, în Parcul Cancicov se vorbește...jazz!
Dincolo de zgomotul urban, un altfel de dialog între oameni și oraș.
Intrarea libera!
Vă așteptăm!

10
Turism si timp liber / Street Delivery Bacau
Iunie 08, 2018, 07:28:50 a.m.
27 - 29 iunie  - link eveniment

Street Delivery Bacău 2018

Street Delivery ajunge la a doua ediție în Bacău!
Eveniment naţional care începând din anul 2006 a oferit un cadru unde brandurile culturale locale, naționale, societatea civilă, artiști, arhitecți, muzicieni, locuitori ai clădirilor adiacente străzii și tot cei care doresc să se facă văzuți și auziți, să poată oferi o alternativă la felul în care este percepută locuirea orașului, o proiecție pozitivă asupra potențialului cultural. Proiectul are intenţia de a închide strada pentru maşini şi de a o deschide pentru pietoni. Unele dintre cele mai presante probleme ale zonelor urbane de azi sunt traficul congestionat, poluarea, eficienta energetică, consumul resurselor, lipsa coeziunii sociale şi degradarea calităţii vieţii.

Tema anului 2018 pe care ne dorim s-o abordam este ,,SMART CITIES". Street Delivery Smart Cities va crea un micro-habitat în mijlocul străzii - cu ajutorul companiilor, al asociațiilor, al voluntarilor - pentru a arăta soluții care pot îmbogăți, simplifica și îmbunătăți viața în oraș. Pentru ca ne dorim sa avem un oraș care încurajează mersul pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun, interacțiunea și experiențele umane, vrem să arătăm calea spre un habitat mai sustenabil prin arte, urbanism, arhitectură și activism social, să regândim un oraș în care se poate trăi cu plăcere, sa devina un loc în care tehnologia servește potențialul uman, în loc să-l împiedice. Vrem sa activam spatiul Street Delivery prin crearea de Zone Autonome Temporare pentru a arata ca strazile pot înflori când oamenii încep sa le utilizeze cu adevarat si ca orasul prospera când creativitatea, comunitatile urbane si brandurile etice înlocuiesc masinile.

În perioada urmatoare, vom lansa apelul pentru proiectele care vor atinge tema de anul acesta.

Street Delivery Bacău este un manifest urban care are loc pe strazile din România si, cât de curând, în câteva orase europene.
11
Turism si timp liber / Street Food Festival 2018
Iunie 03, 2018, 09:06:04 p.m.
STREET FOOD FESTIVAL - 6-9 septembrie 2018

CitatStreet Food Festival revine!

Ediția de anul trecut de la Bacău ne-a convins: opera lui Bacovia era tristă pentru că nu ajunsese Street Food Festival în oraș. În cele 4 zile petrecute în Parcul Cancicov am întânit numai oameni veseli, frumoși, prietenoși și dornici de experiențe noi. Dacă ți-au plăcut burgerii apetisați, pizza italinească, mâncarea asiatică sau spaniolă, dulciurile, atunci vino să ai parte din nou de ele sau să încerci o mulțime de preparate noi. Nu vor lipsi muzica live, Kids zone, Cinema Zone sau Wine garden ca să te simți ca în vacanță chiar la tine în oraș.


Participanti:
STRADALE
REWINE
ALMDUDLER
COT COT
FOOD SQUAD
HOME GARDEN
NAKED POTATO
SHANGHAI

LA NU ȘTIU CINE - MORITZ EIS - WAFFLE BEE - CARU' CU CAFEA - CHURROS BY POKKA - KOOLTOS - THE CODFATHER - I SEA FOOD - FOR GO - POKKA - SWITCH.EAT - CUBANO - ELEMOZSIA - MR CANNOLI - ALIOLI - RED BARN - CIMBRU - AROME - 11 BURGER - BESSER BURGER BY BĂTRÂNUL SAS - FRITTENMOBIL BY BĂTRÂNUL SAS - GRILLMOBIL BY BĂTRÂNUL SAS - ZĂ GERMAN - PROSECCO VAN - DELICII PE ROȚI - MEAT BUSTERS
12
Cea de-a opta editie a celui mai mare eveniment auto din județul Bacău, Raliul Moldovei 2018, va avea loc în mai multe localități din județ printre care Bacău, Moinești, Zemeș si Onești in perioada 15-16 iunie.

Link evenimenthttps://www.raliul-moldovei.ro
13


link eveniment

Baza 95 Aeriană ,,Erou Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu" organizează pe aerodromul Bacău, sâmbătă, 09 iunie 2018, începând cu ora 10.00, ZIUA PORTILOR DESCHISE.
Accesul publicului se face din strada Condorilor nr. 9, după Aerostar S.A.
Intrare liberă.
În atenția celor care solicită acreditare pentru a fotografia în spațiul special amenajat:
-accesul în Bază se face pe poarta principală din Str. Republicii nr. 202 Bis, la ora 09.15, ceea ce presupune că trebuie să fiți prezenți la 08.50 pentru efectuarea formalităților;
-e obligatoriu să aveți actele de identitate asupra dumneavoastră;
-pentru a avea acces cu autovehiculele în parcarea exterioară a unității, trebuie să precizați agentului de circulație care dirijează traficul la intrarea de pe E 85 că aveți acreditare;
-toți care solicită acreditare să acceseze link-ul http://s.go.ro/iva9c6zp unde aveți formatul de cerere de acreditare;
- cererile de acreditare și cărțile de identitate se retransmit scanate, până la data de 3 iunie, pe adresa baza95aeriana@roaf.ro;
-toți care la începutul anului au trimis cererile de acreditare au obținut-o;
-la finalul mitingului avem rugămintea să nu uitați să predați vestele care semnalizează statutul pe care îl purtați (spotteri sau mass-media) la cel care va fi desemnat să vă însoțească și să vă asiste pe timpul desfășurării evenimentului;
-după miting vă rugăm să ne trimiteți pe email-ul baza95aeriana@roaf.ro un set din fotografiile realizate.
Multumim și vă așteptăm!
14
Bacau cafe / Ce se intampla acum in Bacau
Mai 18, 2018, 06:13:15 p.m.
Liber la discutii despre (aproape) orice.
15
Bacau cafe / Solicitari informatii de interes public
Mai 17, 2018, 06:11:55 p.m.
Acest topic este destinat solicitarilor de informatii de interes public/petitiilor catre autoritatilor locale si judetene. Daca aveti intrebari puteti sa le postati aici, daca aveti raspunsuri de la autoritati iarasi le puteti posta aici. Discutiile legate de raspunsuri vor fi dezbatute fie aici, fie in topicurile destinate subiectelor.
16
Mobilitate / Autostrada (A13) Sibiu - Brasov - Bacau
Aprilie 24, 2018, 07:17:22 a.m.
Licitatia pentru studiul de fezabilitate al autotrazii Brasov - Bacau ar urma sa fie lansata pana la sfarsitul lunii mai 2018 conform unui raspuns elaborat de Ministerul Transporturilor:

17
Podu Turcului / Podu Turcului
Aprilie 23, 2018, 08:00:31 p.m.
Comuna Podu Turcului se află in extremitatea sud-estică a județului, la limita cu județele Vaslui și Vrancea, in colinele Tutovei, pe malurile raurilor Zeletin (care trece pe langă localitatea de reședință, in vestul comunei) și Pereschiv (care trece pe langă Căbești, in est). Este traversată de șoseaua națională DN11A, care leagă Adjudul de Barlad. La Podu Turcului, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ241, care o leagă spre nord de Glăvănești, Motoșeni, Răchitoasa, Colonești și Izvoru Berheciului și spre sud in județul Vrancea de Boghești și Tănăsoaia și mai departe in județul Galați de Gohor (unde se termină ?n DN24). Din acest DJ241, tot la Podu Turcului se ramifică șoseaua județeană DJ206F, care duce spre nord-vest la Dealu Morii.

Wikipedia

18
Buhusi / Buhusi
Aprilie 23, 2018, 07:59:02 p.m.
Orașul Buhusi se află in nordul județului, la limita cu județul Neamț, in sud-estul depresiunii Cracău-Bistrița (la 235 m altitudine) la confluența paraului Romani cu raul Bistrița, la 24 kilometri nord-vest de Bacău pe terasele superioare ale Bistriței, dincolo pe versanții sud-vestici ai dealului Runc. Este traversat de șoseaua națională DN15, care leagă Bacăul de Piatra-Neamț. Din acest drum, la Buhuși se ramifică șoseaua județeană DJ156B, care duce spre sud-vest la Blăgești, și șoseaua județeană DJ158, care duce spre nord in județul Neamț la Romani, Moldoveni și Secuieni (unde se termină in DN2). Prin oraș trece și calea ferată Bacău-Bicaz, pe care este deservit de stația Buhuși.

Wikipedia

19
Darmanesti / Darmanesti
Aprilie 23, 2018, 07:57:19 p.m.
Orașul Darmanesti se află in extremitatea vestică a județului, la limita cu județul Harghita, la poalele Munților Nemira, pe malurile raului Trotuș si in bazinul hidrografic al aflluentului acestuia, raul Uz. Este traversat de șoseaua națională DN12A, care leagă Oneștiul de Miercurea-Ciuc. Din acest drum, la Dărmănești se ramifică șoseaua județeană DJ123 care duce spre vest in județul Harghita la Sanmartin (unde se intersectează cu DN12) și Sansimion (deși porțiunea ce traversează munții nu este asfaltată). Prin oraș trece și calea ferată Adjud-Comănești-Siculeni, pe care este deservit de halta Valea Uzului și de halta de călători Valea Uzului Haltă.

Wikipedia

20
Slanic Moldova / Slanic Moldova
Aprilie 23, 2018, 07:55:10 p.m.
Orașul Slanic Moldova se află in partea de sud-vest a județului, la limita cu județul Covasna, in bazinul raului Slănic (un afluent al Trotușului), la poalele Munților Nemira din Carpații Orientali, la o altitudine de circa 530 m, intr-o vale inconjurată de păduri de fagi și brazi. Orașul este deservit de șoseaua națională DN12B, care duce spre nord-est la Targu Ocna, unde se termină in DN12A. Pe teritoriul orașului se află două zone protejate: calcarele cu Litothamnius din localitatea Cireșoaia, și tuful de Falcău. Localitatea de reședință a orașului este stațiune cu sezon permanent cu o climă intramontană-depresionară temperată.

Wikipedia