• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 25, 2019, 02:08:16 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Mesaje Recente

Pagini 1 2 3 4 5 ... 10
21
Mobilitate / Re: Centura Bacau
Last post by vicky - Februarie 02, 2019, 10:49:47 a.m.
Se pare ca fondurlie alocate sunt insuficiente:Foto: KRISTOFER.RO
22
Bacau cafe / Re: Sa facem Bacaul cu adevara...
Last post by Trunks - Ianuarie 26, 2019, 01:37:29 p.m.
Strapungere str. Electricienilor - calea Republicii (zona URA - aici)Doar cu intrare la dreapta (de pe Electricienilor pe Republicii acces doar spre centru si de pe Republicii pe Electricienilor doar dinspre Auchan)
23
Bacau cafe / Sa facem Bacaul cu adevarat eu...
Last post by AlexAllex - Ianuarie 26, 2019, 01:25:00 p.m.
Este Bacaul un oras/judet cu adevarat la standard european? Ce ii lipseste? Unde se poate umbla la imbunatatiri?

Aici este locul unde putem veni cu solutii, propuneri ce ar ajuta la imbunatatirea calitatii traiului in Bacau. Liber la discutii atata vreme cat se pastreaza un dialog civilizat si productiv. Si binenteles atata vreme cat se respecta si regulamentul. Celor mai bune idei, care merita dezbatute in detaliu, vor beneficia de topic separat.

Mult succes!
24
Turism si timp liber / Re: Partia Nemira Slanic Moldo...
Last post by AlexAllex - Ianuarie 11, 2019, 06:32:30 p.m.
De maine (12.01.2019) se deschide partia de schi. Link
25
Mobilitate / Re: Autostrada (A13) Sibiu - B...
Last post by AlexAllex - Ianuarie 08, 2019, 07:57:13 p.m.
Conform unui raspuns primit de catre Asociatia Pro Infrastructura de la ANAP (Agentia Nationala Pentru Achizitii Publice), avem confirmarea ca CNAIR nu a trimis nicio documentatie de atribuire pentru autostrada A13 Brasov - Bacau

26
Mobilitate / Re: Centura Bacau
Last post by AlexAllex - Decembrie 22, 2018, 02:16:54 p.m.
A fost semnat contractul pentru construcția Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău!

Varianta de Ocolire a Municipiului Bacău va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,269 km vor fi construiți la profil de autostrada, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL va proiecta și va construi această Variantă Ocolitoare în termen de 36 luni, din care 6 luni sunt alocate  proiectării și 30 luni execuției lucrărilor. Antreprenorul va oferi de asemenea o garanție a lucrărilor de 7 ani.

Contractul în valoare de peste 668 milioane lei, fără TVA (echivalentul a 142 milioane Euro) a fost semnat astăzi la Bacău de Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga și de reprezentanții antreprenorului, in prezenta ministrului transporturilor, Lucian Sova.

Informații suplimentare:

Varianta de ocolire a Municipiului Bacău va traversa lunca dintre râurile Siret și Bistrița, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităților Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri și pasaje precum și un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre și dinspre autostradă cât și legătura cu Centrul Municipiului Bacău.

Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Municipiul Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacau și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de acest Municipiu.

Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va facilita legăturile între localităţile aflate în vecinătatea Municipiului Bacău inclusiv pe DN2F, DN 2G, DJ 119 şi DJ 207F.

Prin construcția acestei Variante de Ocolire se dorește în special devierea traficului greu în afara zonei urbane, cea ce va duce la fluidizarea traficului din zonă, reducerea degradării arterelor existente în municipiu, reducerea semnificativa a poluării și creșterea gradului de siguranţă rutieră.

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/fost-semnat-contractul-pentru-construc%C8%9Bia-variantei
27
Mobilitate / Re: Centura Bacau
Last post by AlexAllex - Noiembrie 24, 2018, 08:25:00 a.m.
Astăzi, 15 Noiembrie 2018, CNAIR SA a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectareș și execuție Varianta de ocolire Bacău", în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor emise de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Prin urmare, CNAIR SA a desemnat câștigătorul contractului de proiectare și execuție a variantei de ocolire a municipiului Bacău ca fiind Asocierea SPEDITION UMB SRL - TEHNOSTRADE SRL cu o valoare a propunerii financiare de 668.330.294,63 LEI fără TVA, echivalentul a 142 milioane Euro fără TVA.

Obiectul principal al contractului "Proiectare și execuție Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea și execuția lucrarilor ce constau în 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Menționăm că ofertantul declarat câștigător a ofertat o perioada de garanție a lucrărilor de 7 ani.

Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestațiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora pentru a iniția procesul de semnare a contractului.


http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torul-pentru-proiectarea-%C8%99i-execu%C8%9Bia-variantei
28
Proiect bloc nou locuinte pe str. Vadu Bistritei (intre Caos Grill si E.ON):http://apartamenteinbacau.ro/proiect-nefinalizat/proiect-bacau-strada-vadu-bistritei/
29
Mobilitate / Re: Autostrada Moldova (A7)
Last post by AlexAllex - Septembrie 30, 2018, 09:42:23 a.m.
Au fost semnate contractele de servicii "Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru drum de mare viteza Ploiești - Buzău și Buzău - Focșani"

Citat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a semnat, în data de 24.09.2015, contractele de servicii "Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru  drum de mare viteză Ploiești - Buzău" și "Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru  drum de mare viteză Buzău - Focșani" cu operatorul economic CONSITRANS  S.R.L.

Obiectul contractelor constă în prestarea de activități și servicii pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru "Drum de mare viteză Ploiești - Buzău" și "Drum de mare viteză Buzău - Focșani", pregătirea documentației de atribuire pentru execuția lucrărilor, precum și asigurarea asistenței pentru susținerea aplicației de finanțare și asigurarea asistenței pe durata desfășurării procedurii de achiziție publică pentru execuția lucrărilor, în conformitate cu Caietul de Sarcini și cu respectarea legislației în vigoare.

Preţul contractelor este de 12.277.618,53 lei fără TVA, pentru elaboraerea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drumul de mare viteză Ploiețti - Buzău și de 13.933.291,10 lei fără TVA pentru Buzău - Focșani.

Durata de prestare a serviciilor este de 24 luni de la data de începere a contractului. Sursa de finanțare a contractelor menționate este: POIM 2014 - 2020 și Bugetul de Stat.
30
Bacaul in imagini / Imagini live din Bacau
Last post by AlexAllex - Septembrie 29, 2018, 12:39:12 p.m.
Piata centrala -> click
Centru -> click
Centru Onesti -> click
Pagini 1 2 3 4 5 ... 10