• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 24, 2019, 04:01:13 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Stiri despre industrie si economie

Creat de Spectrum, August 08, 2018, 11:36:08 a.m.

« precedentul - următorul »

Spectrum

Aici se pot publica diverse stiri despre mediul economic bacauan sau despre industria locala care nu se potrivesc in celelalte sectiuni sau subiecte al forumului.

Spectrum

CitatFabrica de hârtie Letea Bacău îşi vinde ultimele active

Fabrica de hârtie ,,Letea" din Bacău îşi va scoate la vânzare, în toamnă, ultimele clădiri, terenuri şi maşini printr-o licitatie organizata de Sierra Quadrant.

"Intenţionăm să dezmembrăm cele 30 de hectare ale societăţii Letea Bacău, inclusiv clădirile şi utilajele rămase, şi să alcătuim active imobiliare separate. Există discuţii pentru identificarea unor terenuri şi clădiri care să fie preluate de diverşi investitori şi care să relanseze activitatea economică", spune Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

"Este vorba de hale de producţie, birouri, spaţii utilitare, terenuri şi clădiri care sunt poziţionate în zona periferică a municipiului Bacău. Beneficiază de toate racordurile necesare la utilităţi şi au acces inclusiv la o linie ferată dedicată. Bacăul, cu aeroportul său internaţional, şi poziţionarea geografică optimă, asigură argumente optime pentru a atrage investitorii", a mai spus expertul de la Sierra Quadrant.

Planurile companiei vizează, astfel, reamenajarea întregului areal al platformei sub forma unor entităţi separate, cu drumuri de acces şi infrastructură sub forma unui hub industrial. Planul este încă în faza topografică, urmând să fie definitivat până în toamnă, când ar urma să fie demarată procedura de vânzare.
AlexAllex

Pacat. Mare pacat. Ce a fost si ce s-a ales de ea. Si din pacate nu se intrevede la orizont nici un plan de relansare a vreunei foste fabrici de la noi.

Spectrum

De asemenea e ingrijorator faptul ca vor vinde terenul pe bucati si va fi iesi o porcarie daca se apuca unii sa fac 2-3 blocuri pe o parcela, altii un depozit si tot asa, fara un masterplan de reabilitare a intregii zone apartinand fostei fabrici Letea si care sa ia in si calcul infrastructura. Exemplu este proiectul Coresi (mixt rezidential+comercial) din Brasov de pe amplasamentul fostei fabrici Tractorul.

Trunks

Aerostar Bacău va furniza primele piese pentru sistemul de apărare antiaerian Patriot

CitatCompania americană Raytheon a lansat către Aerostar Bacău o comandă pentru lucrări destinate Sistemului de Apărare Antiaeriană Patriot, scrie Adevarul.ro. Astfel, Aerostar devine parte din reţeaua globală de aprovizionare a Raytheon, având posibilitatea de a exporta către celelalte 15 naţiuni din cadrul Parteneriatului Patriot care deţin, împreună, peste 220 de unităţi Patriot.