• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 25, 2019, 01:58:32 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Aeroportul International "George Enescu" Bacau [BCM]

Creat de AlexAllex, Martie 25, 2018, 11:38:52 p.m.

« precedentul - următorul »

AlexAllex

Martie 25, 2018, 11:38:52 p.m. Last Edit: Martie 27, 2018, 11:11:11 a.m. by AlexAllex
Pagina oficala: http://bacauairport.ro/

A fost deschis pentru transportul public de pasageri de peste 70 de ani (1946). In 1971 a fost construit terminalul vechi plus cladirile anexe (o parte dintre ele urmeaza a fi demolate iar in locul lor va fi construita parcarea aeroportului). Lucrarile la noul terminal au fost demarate in anul 2015 si finalizate la sfarsitul lui 2017.

AlexAllex


AlexAllex

Incepand din luna mai vom avea Bacau - Bucuresti(Otopeni) - link facebookCitatDupa 8 ani, RELANSARE ZBOR BACAU ? BUCURESTI (Otopeni)

UPDATE: Blue Air a anunțat că prețul biletelor pornește de la 106,99 lei(TVA inclus), tarif care include bagaje de m?na ?n limita a 10 kg si check-in gratuit.

Cursa se reia incepand cu luna mai si figureaza in orar de trei ori pe saptamana: miercuri, vineri si duminica. Pe langa avantajul unei deplasari foarte rapide catre capital Romaniei (durata de zbor ? 40 de minute), pasagerii din Bacau, Neamt, Vrancea, etc au si posibilitatea conectarii prin transfer (hub) catre zecile de destinatii operate de pe Otopeni ( peste 1000 de curse lunar) . Evenimentul este anuntat in cadrul un conferinte de presa sustinuta la AIGE Bacau de Presedintele Executiv, Oana Chelaru, si Directorul General BLUEAIR , Gheorghe Racaru.AlexAllex

Consiliul Județean scoate la licitație modernizarea pistei Aeroportului Bacău. Lucrările vor costa 45 de milioane de euro, din fonduri europene - Ziarul de Bacau

CitatPista Aeroportului Internațional ,,George Enescu" Bacău va fi modernizată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Costurile se ridică la aproape 45 de milioane de euro și presupun înlocuirea actualei căi de rulare, ce datează din 1950.

Consiliul Județean Bacău a finalizat documentația pentru organizarea licitației. Acum, se fac verificări la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), după care licitația va fi oficial publicată în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP).

Pentru Ziarul de Bacău, Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, a precizat că în paralel cu licitația se lucrează la aplicația pe POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare al Uniunii Europene). Noile reglementări permit acest lucru (licitația înaintea aprobării aplicației), pentru operativitate.

Necesitatea şi oportunitatea investiţiei este determinată de vechimea infrastructurii (construită în 1954), respectiv de starea de degradare accentuată şi de capacitatea portantă extrem de scăzută a pistei de decolare aterizare şi a căilor de rulare ce conduce la impunerea unui număr limitat de mişcări ale aeronavelor, precum şi de uzura fizică şi morală a instalației de balizaj luminos (instalație achiziționată în anii 80).

Termenul de execuție estimat este de 18 luni. După modernizarea aerogării, investiția este vitală pentru planul de dezvoltare al Aeroportului din Bacău. De altfel, deși noua aerogară s-a făcut cu fonduri de la Consiliul Județean, lucrările vor fi decontate de Uniunea Europeană.

Recent, executivul UE a considerat că ajutorul de 57 de milioane de euro acordat aeroportului din Bacău, sub forma compensațiilor de serviciu public, este conform cu regulile comunitare. Practic, Consiliul Județean va primi înapoi banii cheltuiți cu noua aerogară și anexele aferente și va putea face și alte lucrări pentru aeroport, potrivit președintelui Sorin Brașoveanu.


AlexAllex

Parcarea e aproape gata. Mai lipsesc ultimul strat de asfalt plus marcajele. Hai cu modernizarea strazii Aeroportului mai repede!!!