• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 24, 2019, 04:16:18 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Transport Public

Creat de AlexAllex, Aprilie 05, 2018, 09:16:51 p.m.

« precedentul - următorul »

AlexAllex

Aprilie 05, 2018, 09:16:51 p.m. Last Edit: Aprilie 06, 2018, 08:38:10 a.m. by AlexAllex


Trasee:

3: FNC - Piata Centrala - Mioritei - Cartier CFR
4:Piata Centrala - Cora - Stefan cel Mare - Popas Gheraiesti
5: Piata Centrala - Cora - Calea Romanului - Statiunea Pomicola
6: GTL - Calea Barladului - Cap Deal
14: FNC - Milcov - Autogara - Mioritei - Gara
17: FNC - Piata Centrala - Mioritei - Gara - Mioritei - Autogara - Piata Centrala - FNC
17B: Auchan - FNC - Piata Centrala - Mioritei - Gara - Mioritei - Autogara - Piata Centrala - FNC - Auchan
18: FNC - Piata Centrala - Energiei - Gara
18B: Auchan - FNC - Piata Centrala - Energiei - Gara
22: FNC - Piata Centrala - Stefan cel Mare - Aprodu Purice
22B: Auchan - FNC - Piata Centrala - Stefan cel Mare - Aprodu Purice
22S: FNC - Piata Centrala - Stefan cel Mare - Selgros - Aprodu Purice

Spectrum

Privind harta respectiva,observ ca orasul asta are nevoie macar de o linie metropolitana cum ar fi traseul Nicolae Balcescu si centru (Piata Centrala spre exemplu). Macar o cursa la un interval de 30 de minute intre 06:30-09:00 si 12:30-18:00. Iar abonamentele sa fie folosite atat pe rutele interurbane cat si metropolitan, bineinteles cu diferenta de pret de rigoare.

Pe N. Balcescu - Centru si retur, uneori la ore de intensitate maxima, cred ca ar fi necesar chiar un autobuz articulat la cati de multi elevi si navetisti sunt.

AlexAllex

Pentru Bacau - N. Balcescu exista deja o linie, din pacate nu cunosc orarul acestei linii si nici nu este disponibil pe site-ul societatii de transport public (despre aceasta ruta au doar atat). Incerc sa fac rost de un orar al acestei rute si o sa il pun aici cat de curand.

Nu stiu daca e neaparat nevoie de inca o linie, ci mai degraba suplimentarea masinilor pe traseul existent la ore de varf (pentru navetisti si elevi). Insa fara o solicitare venita din partea celor care folosesc aceasta ruta nu se va schimba nimic. Evident ca societatii de transport ii convine sa inghesuie mai multi oameni intr-un singur autobuz decat sa trimita doua (economie de personal, combustibil, masina, etc.) stiind ca nu ii deranjeaza nimeni si nu verifica nimeni conditiile de transport. Momentan N. Balcescu are ca trafic pe transportul in comun in principal navetistii si ocazional localnicii sau cei ce vin in vizita la rudele din sat. Probabil apogeul de pasageri este la Hram (care pica vara), asa ca pana nu vom vedea vre-un aqua-park sau strand sau mall (?) deschis in NB numarul pasagerilor va ramane cam acelasi. Sau poate daca se gandeste vreun investitor sa deschida o fabrica in NB atunci si satul se va dezvolta, va inflori si transportul in comun va creste si el.

Spectrum

Da imi amintesc ca era un autobuz care circula in regim de cursa speciala. Nu stiu cu ce frecventa circula dar e departe de a fi considerarata o linie metropolitana. Sa nu uitam ca o parte din trafic e preluat de microbuzele care fac Bacau-N.Balcescu.

De asemenea cred ca sezonul cel mai aglomerat e in timpul anului scolar, sunt foarte mult elevii care studiaza la liceele din oras. Banuiesc ca un "transport civilizat" ar incuraja mai multi doritori sa se deplaseze catre Bacau pentru diverse activitati, decat in sens opus.

Cat despre dezvoltarea comunei poate o sa discutam intr-un topic separat despre potentialul unitatilor administrative dim zona metropolitana Bacau.  :)