• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 24, 2019, 03:46:46 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Centura Bacau

Creat de AlexAllex, Martie 25, 2018, 11:38:27 p.m.

« precedentul - următorul »

AlexAllex

Martie 25, 2018, 11:38:27 p.m. Last Edit: Martie 21, 2019, 06:24:06 p.m. by AlexAllex
Proiectul Centurii Bacau reprezinta 30,80 km de drum nou ce inconjoara municipiul Bacau, din care aproape 17 km se suprapune cu viitoarea Autostrada Moldova (A7).

Stadiul actual: Castigator desemnat (15.11.2018) - Asocierea SPEDITION UMB SRL - TEHNOSTRADE SRL  - contract semnat pe 22.12.2018; proiect tehnic aprobat; ordin de incepere executie: 08.03.2019.
Durata contractului: 96 luni (6 luni proiectarea + 30 luni executia + 60 luni perioada de garantie )

Progres: 10% (conform CNAIR)Initial in data de 1 aprilie 2015 a fost semnat contractul de executie cu firma Eko Insaat Ve Tikaert A.S., contract reziliat fix dupa 2 ani de la data semnarii , motivul fiind incapacitatea constructorului de a duce la capat proiectul din considerente financiare. Ulterior CNAIR a decis ca tronsonul din Centura Bacau care se suprapune cu viitoarea A7 sa fie facuta din start la full profile, fiind nevoie de modificarea proiectului existent (half profile, 2+1 alternativ).

AlexAllex

Conform ultimei amanari castigatorul licitatiei va fi desemnat pe 30.05.2018. CNAIR trebuie sa evalueze ofertele a 4 asocieri de constructori:

-IC Ictas Insaat ve Ticaret A.S. (Asocierea IC Ictas Insaat Sanayi VE Ticaret ? Tancrad),
-Phoenix Transbac SRL (Asocierea Phoenix Transbac ? Telor Invest ? Impresa di Costruzioni Mantovani ? Drumuri şi Poduri Gheorgheni ? Search Corporation),
-Spedition UMB SRL (Asocierea Spedition UMB ? Tehnostrade)
-Tehnic Asist SRL (Asocierea Tehnic Asist ? Ingstroyengineering Eood ? Homstrade ? Patstroy 92 AD ? Proiect Construct Regiunea Transilvania)

vicky


AlexAllex

Am uitat sa scriu, noul termen este 30.06.2018 - ora 18:00

AlexAllex


Trunks

http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/fost-desemnat-c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torul-pentru-proiectarea-%C8%99i-0

Astăzi, 09.08.2018, a fost comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului "Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire Bacău" și au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii către toți ofertanții.

Ofertantul desemnat castigator este Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL, având preţul de 668.330.294,63 Lei fără TVA, și un punctaj total de 100  puncte, din care 60 de puncte pentru componenta financiară și 40 de puncte pentru componenta tehnică.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibiliă dupa soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Durata contractului cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrarilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Realizarea contractului presupune proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

AlexAllex

Astăzi, 15 Noiembrie 2018, CNAIR SA a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii "Proiectareș și execuție Varianta de ocolire Bacău", în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor emise de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Prin urmare, CNAIR SA a desemnat câștigătorul contractului de proiectare și execuție a variantei de ocolire a municipiului Bacău ca fiind Asocierea SPEDITION UMB SRL - TEHNOSTRADE SRL cu o valoare a propunerii financiare de 668.330.294,63 LEI fără TVA, echivalentul a 142 milioane Euro fără TVA.

Obiectul principal al contractului "Proiectare și execuție Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea și execuția lucrarilor ce constau în 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Menționăm că ofertantul declarat câștigător a ofertat o perioada de garanție a lucrărilor de 7 ani.

Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestațiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii.

În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora pentru a iniția procesul de semnare a contractului.


http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torul-pentru-proiectarea-%C8%99i-execu%C8%9Bia-variantei

AlexAllex

A fost semnat contractul pentru construcția Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău!

Varianta de Ocolire a Municipiului Bacău va avea o lungime de 30,8 km, din care 16,269 km vor fi construiți la profil de autostrada, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Asocierea Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL va proiecta și va construi această Variantă Ocolitoare în termen de 36 luni, din care 6 luni sunt alocate  proiectării și 30 luni execuției lucrărilor. Antreprenorul va oferi de asemenea o garanție a lucrărilor de 7 ani.

Contractul în valoare de peste 668 milioane lei, fără TVA (echivalentul a 142 milioane Euro) a fost semnat astăzi la Bacău de Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga și de reprezentanții antreprenorului, in prezenta ministrului transporturilor, Lucian Sova.

Informații suplimentare:

Varianta de ocolire a Municipiului Bacău va traversa lunca dintre râurile Siret și Bistrița, tranzitând zonele administrativ teritoriale ale localităților Luizi, Călugăra, Sărata, Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Săuceşti, Iteşti şi Hemeiuş.

Pe traseu vor fi construite 12 poduri și pasaje precum și un nod rutier, la intersecţia cu DN 2F, care va asigura atât accesul spre și dinspre autostradă cât și legătura cu Centrul Municipiului Bacău.

Lucrarea este amplasată la sud, est şi nord de Municipiul Bacău şi presupune realizarea unui sector comun cu traseul Autostrăzii Moldova, a unor conexiuni cu DN 2 la sud și la nord de municipiul Bacau și a unor conexiuni cu DN 15 și cu DN 11, la vest de acest Municipiu.

Varianta ocolitoare a Municipiului Bacău va facilita legăturile între localităţile aflate în vecinătatea Municipiului Bacău inclusiv pe DN2F, DN 2G, DJ 119 şi DJ 207F.

Prin construcția acestei Variante de Ocolire se dorește în special devierea traficului greu în afara zonei urbane, cea ce va duce la fluidizarea traficului din zonă, reducerea degradării arterelor existente în municipiu, reducerea semnificativa a poluării și creșterea gradului de siguranţă rutieră.

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/fost-semnat-contractul-pentru-construc%C8%9Bia-variantei

vicky

Se pare ca fondurlie alocate sunt insuficiente:Foto: KRISTOFER.RO

AlexAllex

Se pare ca UMB au intrat in teren:

AlexAllex


AlexAllex

Capatul DN11 la unitatile militare:


AlexAllex

Podul peste raul Bistrita, zona Siretu - Rusi Ciutea:
AlexAllex

Decopertari intre Siretu si DN2F (pana in spate la ferma Agricola):


AlexAllex

Pregatire pentru foraje intre Holt si Saucesti: