• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 25, 2019, 02:00:10 p.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Rezerva de apa a municipiului Bacau

Creat de vicky, Aprilie 28, 2018, 06:58:36 a.m.

« precedentul - următorul »

vicky

Aprilie 28, 2018, 06:58:36 a.m. Last Edit: Aprilie 28, 2018, 07:15:20 a.m. by AlexAllex
Cinci asocieri de firme au depus oferte pentru proiectarea și construirea rezervei de apă a municipiului Bacău. Joi s-a incheiat perioada de depunere a ofertelor pe SEAP și s-a intrat in perioada de evaluare, care se va incheia in luna mai.

Cele cinci asocieri sunt:

Asocierea Branpis SRL Bacău - SC Mapamond SRL Bacău

Asocierea Hidroconstrucția SA București si Phoenix Transbac SRL & Eurocerad International SRL Bucuresti

Asocierea Conextrust SA Blăgești si Pro Hidro Instal Bacău

SC Iridex Grup - Plastic SRL - Voluntari Ilfov

Asocierea Group Termloc SA Bacău și Tendex engineering SRL București și Diluca SRL București

Cat vor dura lucrările?
"Am creat de la zero proiectul Rezervei de apă și oricine ar fi fost primar al Bacăului, pașii tehnici de urmat in realizarea proiectului trebuiau respectați. La fel și in cazul procedurii de achiziție publică. Un proiect de o asemenea complexitate tehnică și cu o valoare de 26 milioane lei nu putea fi făcut peste noapte sau bătand din palme. Lucrările la rezerva de apă vor ține 15 luni de la semnarea contractului", a declarat Cosmin Necula, la ultima avarie.

Contactat de Ziarul de Bacău după expirarea termenului de depunere a ofertelor, primarul Cosmin Necula a declarat: "Aștept cu foarte mult interes și speranță finalizarea procedurii, sper că firma care va caștiga va face o lucrare de calitate. Incă o dată, mă țin de cuvant, ceea ce am făcut pană acum este in cheia rezolvării problemei apei in municipiul Bacău".

Valoarea estimată a proiectului este de peste 19 milioane de lei, fără TVA. Fondurile provin de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL 2, și de la bugetul local. Rezerva de apă va asigura independenţa sistemului de apă din municipiul Bacău, in cazul unor avarii la aducțiunea de la Valea Uzului.

Ziarul de Bacau