• Welcome to Bacaul European - Descopera Bacaul. Please login or sign up.
 
Mai 24, 2019, 02:25:02 a.m.

Stiri:

Pauza forum intre 01.04.2019 - 01.05.2019. Mai multe detalii posibil intr-o postare viitoare.


Street Delivery Bacau

Creat de AlexAllex, Iunie 08, 2018, 07:28:50 a.m.

« precedentul - următorul »

AlexAllex

Iunie 08, 2018, 07:28:50 a.m. Last Edit: Iunie 10, 2018, 12:53:33 p.m. by AlexAllex
27 - 29 iunie  - link eveniment

Street Delivery Bacău 2018

Street Delivery ajunge la a doua ediție în Bacău!
Eveniment naţional care începând din anul 2006 a oferit un cadru unde brandurile culturale locale, naționale, societatea civilă, artiști, arhitecți, muzicieni, locuitori ai clădirilor adiacente străzii și tot cei care doresc să se facă văzuți și auziți, să poată oferi o alternativă la felul în care este percepută locuirea orașului, o proiecție pozitivă asupra potențialului cultural. Proiectul are intenţia de a închide strada pentru maşini şi de a o deschide pentru pietoni. Unele dintre cele mai presante probleme ale zonelor urbane de azi sunt traficul congestionat, poluarea, eficienta energetică, consumul resurselor, lipsa coeziunii sociale şi degradarea calităţii vieţii.

Tema anului 2018 pe care ne dorim s-o abordam este ,,SMART CITIES". Street Delivery Smart Cities va crea un micro-habitat în mijlocul străzii - cu ajutorul companiilor, al asociațiilor, al voluntarilor - pentru a arăta soluții care pot îmbogăți, simplifica și îmbunătăți viața în oraș. Pentru ca ne dorim sa avem un oraș care încurajează mersul pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun, interacțiunea și experiențele umane, vrem să arătăm calea spre un habitat mai sustenabil prin arte, urbanism, arhitectură și activism social, să regândim un oraș în care se poate trăi cu plăcere, sa devina un loc în care tehnologia servește potențialul uman, în loc să-l împiedice. Vrem sa activam spatiul Street Delivery prin crearea de Zone Autonome Temporare pentru a arata ca strazile pot înflori când oamenii încep sa le utilizeze cu adevarat si ca orasul prospera când creativitatea, comunitatile urbane si brandurile etice înlocuiesc masinile.

În perioada urmatoare, vom lansa apelul pentru proiectele care vor atinge tema de anul acesta.

Street Delivery Bacău este un manifest urban care are loc pe strazile din România si, cât de curând, în câteva orase europene.